Bufo

Moja košarica:

0 item(s) - 0,00 €
Vaša nakupovalna košarica je prazna.

0

Zasebnost in piškotki

Predstavitev

Pozdravljeni v spletni BIO TRGOVINI BUFO, ki je v lasti podjetja BUFO EKO d.o.o., ki je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

BIO TRGOVINA BUFO je spletna trgovina za nakup certificiranih ekoloških izdelkov. BIO TRGOVINA BUFO nudi pester izbor izdelkov lastne proizvodnje ter uveljavljenih domačih in tujih blagovnih znamk izključno iz ekološke pridelave.

BIO TRGOVINA BUFO nosi evropski znak za ekološko kvaliteto in je pod nadzorom vseh pristojnih inštitucij zato nudi kupcu vanost in zanesljivost pri nakupu in informacijah o vseh objavljenih izdelkih.

 

Splošni pogoji uporabe

Podatki, informacije in aplikacije spletne trgovine BIO TRGOVINA BUFO so uporabnikom na voljo pod pogoji oziroma z omejitvami, ki so navedeni v nadaljevanju.

Odgovornost

Podatki, informacije in spletne aplikacije, ki so dosegljive na oziroma prek spletne BIO TRGOVINE BUFO, se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila. Uporabniki uporabljajo spletni portal na lastno odgovornost. Vsebina speltne trgovine ne predstavlja uradnih informacij, razen če je to posebej navedeno. Niti BIO TRGOVINA BUFO niti druge pravne osebe, ki sodelujejo pri izdelavi oziroma vzdrževanju spletne trgovine, ne odgovarjajo za nobeno škodo, posredno ali neposredno, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe podatkov, informacij in aplikacij na spletnem portalu. Za pravilnost podatkov, ki jih spletna trgovina BUFO pridobiva od drugih subjektov, BIO TRGOVINA BUFO ne jamči. Odgovornost BIO TRGOVINE BUFO za škodo, ki bi nastala uporabnikom iz tega naslova, je zato v celoti izključena.

Uporabniki spletnega portala

Uporabniki spletne trgovine so lahko anonimni ali registrirani. Anonimni uporabniki lahko uporabljajo brezplačne storitve (npr. vpogled v podatke o izdelkih, njihovem stanju zaloge pri določeni trgovini, cenah,...). Registrirani uporabniki z registracijo pridobijo dostop do nekaterih aplikacij portala BIO TRGOVINA, ki neregistriranim uporabnikom niso dostopne. Registrirani uporabniki imajo uporabniško ime in geslo vezano na osebo, ki se je za posamezno storitev prijavila. Uporabniško ime in geslo so dolžni varovati kot poslovno skrivnost in ju ne smejo zaupati drugi osebi. Registrirani uporabniki prevzemajo odgovornost za vse aktivnosti, ki bodo opravljene z njihovim uporabniškim imenom in geslom

 

Uporabniki posredujejo podatke BIO TRGOVINi BUFO prostovoljno. BIO TRGOVINi BUFO spletna trgovina zagotavlja, da bo te podatke uporabila za svoje potrebe in jih ne bo posredovala tretjim osebam.

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja.

 

Za potrebe poslovanja spletna trgovina BIO TRGOVINi BUFO zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu mimovrste=).

 

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko Bufo EKo d.o.o shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletnega mesta).

 

Bufo Eko d.o.o. lahko podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Bufo Eko d.o.o podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Dostavnim službam (logistični partnerji) bomo zaupali le uporabnikov naslov za dostavo. Z uporabnikom bomo stopili v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Podatki, ki jih Bufo Eko d.o.o. zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali če to potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov.

 

Obseg uporabe podatkovnih baz in pravice intelektualne lastnine

Uporabniki spletnega portala morajo upoštevati naslednja dejstv

- da so podatkovne baze v informacijskem sistemu BUFO – v celoti in kot posamezni deli sistema – varovane v skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah

- da so podatki v spletnih storitvah BUFO del podatkovnih baz v smislu določb Zakona o avtorski in sorodnih pravicah,

- da sta znaka "BIO TRGOVINA BUFO" in ''BUFO ORGANIC'' varovana kot storitveni oziroma blagovni znamki v skladu z Zakonom o industrijski lastnini.

Zakon o avtorski in sorodnih pravicah med drugim določa, da uporabnik lahko naenkrat uporablja le neznatne dele podatkovnih baz (kakovostno in/ali količinsko) oziroma v obsegu, ki je predviden v okviru razpoložljivih spletnih aplikacij za anonimne ali registrirane uporabnike. Vse druge oblike nadaljnjega posredovanja oziroma omogočanja uporabe tretjim osebam (npr. objava na strežniku tretje osebe oziroma uporabnika, reproduciranje v drugih dokumentih, itd.) so izrecno prepovedane. Ta prepoved se nanaša na vse oblike uporabe, ki presegajo okvire lastne uporabe.

 

Še posebej so prepovedana naslednja ravnanja:

- uporaba znatnih delov (kakovostno in/ali količinsko) podatkovnih baz (npr. reproduciranje strukture podatkovnih baz, delov strukture podatkovnih baz, skupin zapisov itd.),

- uporaba podatkovnih baz v nasprotju z njihovo običajno uporabo ali na način, ki bi lahko prizadel interese BIO TRGOVINE (npr. sistematična in ponovljena uporaba neznatnih delov podatkovnih baz, itd.)

- zajemanje znatnih delov (kakovostno in/ali količinsko) podatkovnih baz s posebnimi programskimi rešitvami,

- odstranitev navedbe virov.

Prepovedana je tudi odstranitev ali zamenjava znakov "BIO TRGOVINA" in ''BUFO ORGANIC'', kadar se pojavljajo na posamičnih podatkih in informacijah. Uporabnik odgovarja za vso škodo, ki bi nastala zaradi kršitve navedenih pogojev in omejitev.

 

Uporaba podatkov in informacij s spletnega portala

Noben podatek oziroma informacija s spletne trgovinene sme biti brez dovoljenja BIO TRGOVINE BUFO uporabljena v komercialne namene. Podatkov in informacij s spletnega portala ni dovoljeno zbirati v kakršnikoli javni ali zasebni podatkovni zbirki. Objave na drugih mestih, v kakršnikoli obliki, niso dovoljene, če to pri posameznih podatkih in informacijah ni izrecno navedeno. Podatke in informacije s spletnega portala lahko uporabnik prenese na svoje sisteme za lastno uporabo, pri čemer ne sme spreminjati označb o avtorskih in drugih sorodnih pravicah. Dovoljeno je tiskanje podatkov in informacij z namenom branja za lastne oziroma nekomercialne namene. Kopiranje, posredovanje, ponovno objavljanje, spreminjanje podatkov in informacij ali njihovo pošiljanje po pošti ter razširjanje na kakršenkoli drugačen način, brez predhodnega pisnega dovoljenja BIO TRGOVINA BUFO, je prepovedano.

Povezave na spletne strani

Povezave v spletni BIO TRGOVINI BUFO oziroma osnovno stran in/ali posamezne podstrani se dovoli samo s pisnim soglasjem BIO TRGOVINE BUFO. Strani spletne trgovine BUFO, lahko vsebujejo tudi povezave na druge spletne strani, ki jih ne vzdržuje BUFO. Zato BUFO za vsebino teh strani ne odgovarja.

Dostopnost spletnega portala

Bufo Eko d.o.o si prizadeva uporabnikom zagotavljati nemoteno uporabo spletne trgovine BIO TRGOVINI BUFO - v normalnih pogojih 24 ur dnevno. Zaradi tehničnih razlogov (za potrebe vzdrževanja in/ali zamenjave opreme) si BUFO pridržuje pravico do krajših prekinitev delovanja spletnega portala oziroma motenj dostopa, praviloma po 20. uri.

Reševanja sporov

Morebitne spore zaradi uporabe spletnega portala v nasprotju z določbami Splošnih pogojev uporabe spletne BIO TRGOVINI BUFO bodo uporabniki in Bufo Eko d.o.o reševali po mirni poti. Če to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno sodišče v Celju.

 

O piškotkih

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

 

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov.
Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno.

 

Zakaj spletne strani uporabljajo piškotke?

Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Katere piškotke uporablja SPLETNA TRGOVINA BUFO?

1.Piškotki spletne trgovine BUFO:

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

idUsers

ID uporabnika

30 let

BIO TRGOVINA

ceneje18

Piškotek pri potrditvi polnoletnosti

1 mesec

BIO TRGOVINA

nscsclid

Statistika ogledov spletne strani

1 dan

BIO TRGOVINA

OACCAP

Statistika ogledov oglasov

1 leto

BIO TRGOVINA

OAGEO

Statistika ogledov oglasov

Ob

zaprtju brskalnika

BIO TRGOVINA

OAID

Statistika ogledov oglasov

1 leto

BIO TRGOVINA

OAVARS

Statistika ogledov oglasov

Ob

zaprtju brskalnika

BIO TRGOVINA

sessionID

Statistika ogledov oglasov

Ob

zaprtju brskalnika

BIO TRGOVINA

IsMobileDevice

Pomnenje izbire o prikazu mobilne strani

14 dni

BIO TRGOVINA

2.Piškotki najpogostejših zunanjih spletnih strani /servisov:

Ime piškotka

Namen

Čas piškotka

Podjetje

__utma

Statistika ogledov spletne strani

2 leti

Google Analytics

__utmb

Statistika ogledov spletne strani

30 minut

Google Analytics

__utmc

Statistika ogledov spletne strani

Ob zaprtju brskalnika

Google Analytics

__utmz

Statistika ogledov spletne strani

6 mesecev

Google Analytics

__ar_v4

Retargeting obiskovalcev / oglaševanje

neomejeno

AdRoll

au_id

Vodenje števila ogledov in podpora določanju pogostnosti prikaza oglasov

Session

adpartner

au_data

Vodenje števila ogledov in podpora določanju pogostnosti prikaza oglasov

1 mesec

adpartner

gnk_g

Podpora distribuciji in rotaciji grafičnih oglasov

1 mesec

adpartner

visitor

Identifikacija klienta

4 leta

adpartner

ih

Identifikacija klienta

4 leta

adpartner

isp

Predpomnjenje za potrebe distribucije oglasov

1 mesec

adpartner

adp_partner

Detekcija uporabe piškotov

Session

adpartner

XclaimCookie

Merjenje števila prikazov in klikov na oglase. Piškotek ne zbira osebnih podatkov uporabnikov.

1 leto

Avus d.o.o.

 

Začasen izklop spletnih piškotov

Najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da lahko splet obiskujemo, ne da da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.

Internet Explorer 10

Spletni brskalnik Internet Explorer zagotavlja brskanje na internetu brez puščanja sledi preko funkcionalnosti imenovane »InPrivate«. To prikličemo na način, da v brskalniku najprej pritisnimo tipko »Alt«. S tem se prikaže menijska vrstica in v meniju »Orodja« sprožimo ukaz »Brskanje InPrivate«. Način »InPrivate« lahko vklopimo tudi s pritiskom na kombinacijo tipk »Ctrl + Shift + P«.

 

Google Chrome 27
Google Chrome prav tako omogoča brskanje na internetu brez puščanja sledi, za ta namen pa uporabimo funkcionalnost »Novo okno brez beleženja zgodovine«. Novo okno lahko vključimo tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + N«.

 

Mozilla Firefox 21

Pri spletnem brskalniku Mozilla Firefox pa nam bo v pomoč funkcionalnost »Vključi zasebno brskanje«, ko jo prikličemo na način, da najprej pritisnimo tipko »Alt«. S tem se prikaže menijska vrstica in v meniju »Orodja« sprožimo ukaz »Vključi zasebno brskanje«. Ta način brskanja lahko vklopimo tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + P«.

Apple Safari 6

Apple Safari 6 ima tako kot ostali vodilni spletni brskalniki možnost deskanja po svetovnem spletu brez puščanja sledi. To funkcionalnost vključimo tako, da kliknemo na »Nastavitve« in izberemo »Private browsing«. S pritiskom na gumb »OK« se nam bo desno v naslovni vrstici prikazala oznaka »Private«.

Opera 12.15

Pri spletnem brskalniku Opera 12.15 pa možnost deskanja po svetovnem spletu brez puščanja sledi vključimo tako, da najprej kliknemo na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu. Tu poiščemo »Tab and Windows« in izberemo »New private Window«. Ta način brskanja lahko vklopimo tudi s pritiskom na tipke »Ctrl + Shift + N«. S tem se nam bo odprlo okno, kjer bomo lahko brez skrbi deskali po svetovnem spletu.

Trajni izklop spletnih piškotov

Spletni brskalniki Microsoft Internet Explorer, Google Chrome in Mozilla Firefox seveda omogočajo tudi trajni izklop spletnih piškotov, pri čemer  se moramo zavedati, da bomo s trajnim izklopom / izbrisom izgubili možnost ohranitve naših osebnih nastavitev, statusa prijave, podatke o opravljenih spletnih nakupih in še mnogo več, ter da strani ne bodo delovale pravilno oziroma boste prikrajšani za dodatne možnosti. Spletna mesta se bodo za nameček nalagala malce počasneje, saj se bodo morale slike in vsi deli vsebine vsakič naložiti od začetka.

Internet Explorer 10

Za izklop piškotov v spletnem brskalniku Internet Explorer kliknite na gumb »Orodja« in izberite zavihek »Zasebnost«. Nato kliknite še na gumb »Napredno« ter obkljukajte možnost za onemogočitev samodejnega upravljanja s piškoti in obe vrednosti nastavite na »Blokiraj«. Izbiro potrdite s klikom na gumb »V redu«.

Že shranjene piškote pa lahko zbrišemo s klikom na »Orodja«, gumb »Brisanje« in »Izbriši«. 

Google Chrome 27

Omogočanje piškotkov v spletnem brskalniku Google Chrome opravimo s klikom na ikono menija Chrome, izbiro »Nastavitve«, klikom na »Pokaži dodatne nastavitve« na dnu strani ter izbiro »Nastavitve vsebine« v razdelku »Zasebnost«. Tu izberemo še možnost »Blokiraj piškotke in podatke drugih spletnih mest« in kliknemo na gumb »Končano«.

Že shranjene piškote izbrišemo s klikom na ikono menija Chrome, izbiremo »Nastavitve«, kliknemo na »Pokaži dodatne nastavitve« in v razdelku »Zasebnost izberemo »Izbriši zgodovino brskanja«.

Mozilla Firefox 21

Pri spletnem brskalniku Mozilla Firefox piškote izključimo tako, da kliknemo na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberemo »Možnosti« in kliknemo na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberemo možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino« ter odkljukamo možnost »Dovoli stranem, da ustvarijo piškote«. Po potrebi lahko vključimo še možnost »Vedno uporabljaj zasebno brskanje«.

Že shranjene piškote izbrišemo s klikom na napis »Firefox« (desno zgoraj), izberemo »Možnosti« in kliknemo na zavihek »Zasebnost«. Nato v delu »Zgodovina« v oknu »Firefox naj:« izberemo možnost »Uporablja posebne nastavitve za zgodovino«, »Prikaži piškote« in »Odstrani vse piškote«.

Apple Safari 6

Omogočanje piškotkov v spletnem brskalniku Apple Safari je nadvse enostavno, saj zadošča, da kliknemo na napis »Safari«, izberemo »Preferences« in poiščemo »Privacy«. Nato v delu »Block cookies« vključimo to možnost in izbiro potrdimo s klikom na gumb »OK«.

Shranjene piškote pa izbrišemo s klikom na napis »Safari«, izberemo »Preferences« in poiščemo »Privacy«. Nato izberemo vse spletne strani in kliknemo na gumb »Remove All«.

Opera 12.15

Pri brskalniku Opera 12.15 spletne piškote izklopimo na način, da najprej kliknemo na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu, poiščemo »Settings« in izberemo »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščemo zavihek »Cookies« in označimo možnost »Never accept cookies«. Izbiro potrdimo s pritiskom na gumb »OK«.

Shranjene piškote pa izbrišemo s klikom na logotip spletnega brskalnika v zgornjem levem kotu, poiščemo »Settings« in izberemo »Preferences«. Nato v zavihku »Advanced« poiščemo zavihek »Cookies« in »Delete all cookies.

      Sledite nam:      FACEBOOK                     

     

 

© Tienda Demo de Magento. Todos los derechos reservados