Bufo

Moja košarica:

0 item(s) - 0,00 €
Vaša nakupovalna košarica je prazna.

0

Več pogledov

Olje črne kumine BIO 250ml - PREMIUM

Na voljo: Na zalogi

11,80 €

Hiter pregled

Ekološko pridelano olje črne kumine BUFO ORGANIC je narejeno iz najkakovostnejših semen, ki prihajajo iz Egipta, kjer naravni dejavniki omogočajo, da se pozitivne lastnosti rastline kar najbolje izrazijo. Uporabljamo ga lahko pri očiščevalnih kurah, kot pomoč pri uravnavanju prebave in pri raznih težavah z alergijami. Prav tako je zaradi izjemnega okusa olje zelo cenjeno v kulinariki. Olje črne kumine je bogat vir nenasičenih esencialnih maščobnih kislin.

fssa
ALI

Podrobnosti

Sestavine: Hladno stiskano olje črne kumine iz kontrolirane ekološke pridelave.

Izdelek ne vsebuje alergenov.


ČRNA KUMINA, oziroma kot jo latinsko poimenujemo Nigella sativa je rastlinica s katero se je prenekateri izmed vas že srečal, ne vedoč, kaj ima pred sabo. Ne gre namreč samo za zdravilno, ampak tudi okrasno rožico, ki jo najdemo v mnogih cvetličnih zasaditvah na okoliških vrtovih. Po domače smo jo poimenovali kar črnika ali zamorski kumen, čeprav s kumino dejansko ni v sorodu.

Zgodovina uporabe njenega semena sega zelo daleč v preteklost. Na vzhodu jo v zdravilne namene uporabljajo že več tisočletij in jo uvrščajo v sam vrh zdravilnih rastlin. Na koncu poletja se na rastlini pojavijo maku podobne glavice, ki skrivajo obilico črnih semen. Iz teh semen se po postopku hladnega stiskanja iztisne olje značilne temne barve ter rahlo pikantnega okusa in arome.

V muzeju v Kairu lahko občudujete več kot 3.300 let staro stekleničko olja čene kumine, ki so jo našli poleg ostalih zakladov v Tutankamonovi grobnici. Za stare egipčane je bilo olje črne kumine nepogrešljivo, saj so si z njim lajšali različne zdravstvene težave.

Poglavitna bioaktivna substanca, ki jo najdemo v olju čene kumine je Thymoquinone. Thymoquinone ima protivnetne lastnosti in je močan antiosidant in zato odličen v boju s prostimi radikali.

Ekološko pridelano olje črne kumine BUFO ORGANIC je narejeno iz najkakovostnejših semen, ki prihajao iz Egipta, kjer naravni dejavniki omogočajo, da se pozitivne lastnosti rastline kar najbolje izrazijo. Uporaba olja iz črne kumine je vsestranska. Uporabljamo ga lahko pri očiščevalnih kurah, kot pomoč pri uravnavanju prebave in pri raznih težavah z alergijami. Prav tako je zaradi izjemnega okusa olje zelo cenjeno v kulinariki, kjer lahko z njim začinimo razne solate ter ga dodajamo k različnim mesnim in zelenjavnim jedem.


Tabela hranilnih vrednosti

  100g 100ml
Energijska vrednost 3700 KJ / 900 kcal 3400 KJ / 827 kcal
Maščobe 100g 91,9g
- od tega nasičene maščobne kisline 16,5g 15,2g
- od tega mononenasičene maščobne kisline    24,9g 22,9g
- od tega polinenasičene maščobne kisline 58,9g 54,1g
Ogljikovi hidrati 0g 0g
- od tega sladkorji 0g 0g
Prehranske vlaknine 0g 0g
Beljakovine 0g 0g
Sol 0g 0g

Zakaj so naši izdelki PREMIUM kvatete:

zato, ker so pakirani v posebne vijolične steklenice in kozarce, ki se odlikujejo po svoji visoki kakovosti in so sposobni nuditi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe.Vijolično steklo namreč prepušča samo koristni spekter svetlobe in posledično pripomore, ne samo k podaljšanju roka trjanja, ampak tudi k izboljšanju živila, ki ga v takšnem kozarcu ali steklenici hranimo.

Obstaja širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo od katerih pa mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin.

Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Vidni spekter postane opazen našim očem, ko je bela svetloba speljana skozi stekleno prizmo. Istočasno svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki so nevidni našim očem in ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in UV-A. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so sončnim žarkom izpostavljene še potem ko so dosegle svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite.

Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno in v večini primerov ne more priti do izluženja strupenih snovi v živillo. Embalirano živilo v steklenicah ali kozarcih je najbolj varno pred negativnimi vplivi. Vendar je za zaščito živil pomebno izbrati pravilno barvo in sestavo steklenega materiala. Zato smo za naše izdelke izbrali le najboljše - Vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje žarkov UV-A in IR. UV svetloba je nevidna in visokoenergijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih v takšni embalaži hranimo.


Zaznamki izdelka

Uporabite presledke za ločevanje zaznamkov. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.

      Sledite nam:      FACEBOOK                     

     

 

© Tienda Demo de Magento. Todos los derechos reservados