Bufo

Moja košarica:

0 item(s) - 0,00 €
Vaša nakupovalna košarica je prazna.

0

Več pogledov

Olivno olje ekstra deviško BIO 500ml - PREMIUM

Na voljo: Ni na zalogi

111,00 €

Hiter pregled

Ekstra deviško, ekološko pridelano olivno olje BUFO ORGANIC je hladno stiskano olje iz izbranih oljčnih sort. Narejeno je iz različnih sort oliv, ki so ročno obrane. Ekstra deviško olivno olje lahko nosi takšno označbo, če je kislinska stopnja pod 1%Olivno olje je lahko prebavljivo in pospešuje prebavo, oziroma izločanje želodčnih sokov. Vsebuje visok odstotek vitaminov E kompleksaPrav tako je olivno olje zelo primerno za peko in kuho saj ima zelo visok prag osmoditve.

fssa

Podrobnosti

Sestavine: Olivno olje ekstra deviško iz kontrolirane ekološke pridelave.

Ne vsebuje alergenov. 


Ekstra deviško, ekološko pridelano olivno olje BUFO ORGANIC je hladno stiskano olje iz izbranih oljčnih sort. Narejeno je iz različnih sort oliv, ki so ročno obrane.

Ekstra deviško olivno olje lahko nosi takšno označbo, če je kislinska stopnja pod 1%.

Nižja kislinska stopnja pomeni, da je so bili plodovi v času stiskanja v odličnem stanju, nepoškodovani, brez škodljivcev, niso bili podvrženi fermentaciji, olje pa je bilo primerno hranjeno. Kakovost samega olja pa ocenjujemo tudi po okusu, saj se odvisno od sorte oljk, ter same pridelave in geografskega porekla, olja po okusu med sabo razlikujejo.

Olivno olje je lahko prebavljivo in pospešuje prebavo, oziroma izločanje želodčnih sokov. Vsebuje visok odstotek vitaminov E kompleksa.

Prav tako je olivno olje zelo primerno za peko in kuho saj ima zelo visok prag osmoditve, zato je zmotno prepričanje, da ni primerno za toplotno obdelavo jedi.


Tabela hranilnih vrednosti:

  100g 100ml
Energijska vrednost 3700 KJ / 900 kcal 3378 KJ / 822 kcal
Maščobe 100g 91,3g
- od tega nasičene maščobne kisline    15,6g 14,2g
- od tega mononenasičene maščobne kisline    76,8g 70,2g
- od tega polinenasičene maščobne kisline 7,5g 6,8g
Ogljikovi hidrati 0g 0g
- od tega sladkorji 0g 0g
Prehranske vlaknine 0g 0g
Beljakovine 0g 0g
Sol 0g 0g

Zakaj so naši izdelki PREMIUM kvatete:

zato, ker so pakirani v posebne vijolične steklenice in kozarce, ki se odlikujejo po svoji visoki kakovosti in so sposobni nuditi optimalno zaščito pred škodljivimi učinki svetlobe.Vijolično steklo namreč prepušča samo koristni spekter svetlobe in posledično pripomore, ne samo k podaljšanju roka trjanja, ampak tudi k izboljšanju živila, ki ga v takšnem kozarcu ali steklenici hranimo.

Obstaja širok spekter razpoložljivih materialov za embalažo od katerih pa mnogi prepuščajo vidno svetlobo in s tem povzročajo propadanje fotosenzitivnih sestavin.

Sonce oddaja vidne in nevidne svetlobe žarke. Vidni spekter postane opazen našim očem, ko je bela svetloba speljana skozi stekleno prizmo. Istočasno svetloba vsebuje tudi del žarkov, ki so nevidni našim očem in ležijo v radiju elektromagnetnih valovnih dolžin - infrardeče in UV-A. Sončna svetloba omogoča rast vseh rastlin in zorenje plodov. Če so sončnim žarkom izpostavljene še potem ko so dosegle svojo zrelost, učinek svetlobe pospešuje propadanje molekularnih struktur. Prav tako propadajo molekularne strukture živil, ki niso pravilno embalirana oziroma jim embalaža ne nudi pravilne zaščite.

Steklo je praviloma najprimernejši material za embaliranje živil. Je kemijsko zelo stabilno in v večini primerov ne more priti do izluženja strupenih snovi v živillo. Embalirano živilo v steklenicah ali kozarcih je najbolj varno pred negativnimi vplivi. Vendar je za zaščito živil pomebno izbrati pravilno barvo in sestavo steklenega materiala. Zato smo za naše izdelke izbrali le najboljše - Vijolično steklo, ki blokira celoten spekter vidne svetlobe in hkrati omogoča prodiranje žarkov UV-A in IR. UV svetloba je nevidna in visokoenergijska. Vijolično steklo jo absorbira in shrani v notranjosti embalaže, kar posledično pozitivno vpliva tudi na sestavine, ki jih v takšni embalaži hranimo.

Zaznamki izdelka

Uporabite presledke za ločevanje zaznamkov. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.

      Sledite nam:      FACEBOOK                     

     

 

© Tienda Demo de Magento. Todos los derechos reservados