Bufo

Moja košarica:

0 item(s) - 0,00 €
Vaša nakupovalna košarica je prazna.

0

Več pogledov

ČAj Rooibos - Južna Afrika BIO 125g

Na voljo: Ni na zalogi

111,00 €

Hiter pregled

Rooibos čaj je nacionalna pijača Južne Afrike. Rooibos iz ekološke pridelave je sladka aromatična pijača rdeče barve z nizko vsebnostjo tanina in teina, bogat vir mineralov in ne vsebuje kofeina. Slasten napitek za pitje zvečer.

fssa

Podrobnosti

Sestavine: Rooibos iz kontrolirane ekološke pridelave.

Priprava: Zavrejemo vodo, čaj (cca. 2g) damo v skodelico in poparimo z vrelo vodo. Pustimo namočeno 5 minut. Za bolj blag ali bolj močen okus prilagajamo čas namakanja oz. količino čaja.


Rooibos čaj je nacionalna pijača Južne Afrike. Rooibos iz ekološke pridelave je sladka aromatična pijača rdeče barve z nizko vsebnostjo tanina in teina, bogat vir mineralov in ne vsebuje kofeina. Slasten napitek za pitje zvečer.

Grm Rooibos raste v Južni Afriki, v bližini Rta dobrega upanja. Botanik Carl Humberg je rastlino prvič odkril leta 1772, stoletje kasneje pa je ruski priseljenec Benjamin Ginsberg uvidel komercialni potencial tega čaja kot alternativo običajnim čajem. V času 2. svetovne vojne je povpraševanje po Rooibosu narastlo, saj je bila dobava običajnega čaja težavna.

Rastlina je zelene barve in z majhnimi iglicami, ki jih po pobiranju zmečkajo in pustijo na soncu, da pričnejo fermentirati. Rooibos (dobesedni prevod je "rdeči grm") je dobil ime po svoji rdeči barvi - posušeni listi in čaj so svetlo rdeče barve.

Na Japonskem verjamejo, da Rooibos podaljšuje življenje. Znan je kot "Long life tea oziroma čaj za dolgo življenje".

Zaznamki izdelka

Uporabite presledke za ločevanje zaznamkov. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.

      Sledite nam:      FACEBOOK                     

     

 

© Tienda Demo de Magento. Todos los derechos reservados