Bufo

Moja košarica:

0 item(s) - 0,00 €
Vaša nakupovalna košarica je prazna.

0

Več pogledov

Čaj Sencha - Kitajska BIO 100g

Na voljo: Ni na zalogi

111,00 €

Hiter pregled

Sencha zeleni čaj iz ekološke pridelave je pridelan po Japonskem načinu pridelave čaja. S ponavljajočim valjanjem in drobljenjem se oblikuje tipična iglasta oblika. Sencha je močan čaj s fino, svežo aromo.fssa

Podrobnosti

Sestavine: Zeleni čaj iz kontrolirane ekološke pridelave.

Priprava: Zeleni čaj je boljšega okusa, če ni prelit z vrelo vodo. Priporočamo, da pustite prekuhano vodo, da se malo ohladi in šele nato prelijete čez čaj. Pustite namakati 5 minut. Isto čajno vrečko lahko uporabite dvakrat ali trikrat, saj bo čaj na ta način sprostil še dodatne okuse.


Sencha zeleni čaj iz ekološke pridelave je pridelan po Japonskem načinu pridelave čaja. S ponavljajočim valjanjem in drobljenjem se oblikuje tipična iglasta oblika. Sencha je močan čaj s fino, svežo aromo.


SENCHA KITAJSKA, ZELENI ČAJ Z NEKAJ EKSTRA POZORNOSTI

Sencha Kitajska je pijača z zelenim čajem iz Daljnega vzhoda. Črni čaj je bil uveden z Britanci, samo na Japonskem so vztrajali pri svojem načinu, tako da so še vedno vsi zeleni čaji iz Japonske. Ti čaji imajo izpolnjeno aromo in močan okus. Naziv Sencha se konča s "cha", japonsko besedo za čaj.

VALOVITO GRMIČEVJE

Čajni vrtovi na Japonskem so videti drugače od čajnih plantaž drugod po svetu. Čajni grmi so posajeni tesno skupaj v dolgih vrstah. Vrhovi grmičkov so zaokroženi, da je obiranje lažje. 

ČAJNI OBRED

Na Japonskem se je ohranila simbolna vrednost pitja čaja. Okoli leta 800 n.š. so budistični menihi iz Kitajske prinesli čaj na Japonsko. Čajni obred (Cha-No-Yu) ima več ritualov: odhod, pripomočki, pogovor in manire, ki imajo pomembno vlogo pri obredu.

VSAKO SEZONO DRUGA VRSTA ČAJA

Japonska ima sezone rasti čaja. Spomladi se proizvaja Gyokuro, po mnenju strokovnjakov  najboljši čaj iz Japonske. V poletnih mesecih raste Sencha, najbolj priljubljen čaj na Japonskem. Jeseni pa je čas za Bancha čaj, ki vsebuje malo kofeina zaradi pozne sezone.

Zaznamki izdelka

Uporabite presledke za ločevanje zaznamkov. Uporabite enojne narekovaje (') za fraze.

      Sledite nam:      FACEBOOK                     

     

 

© Tienda Demo de Magento. Todos los derechos reservados